fbpx

Assassin’s Creed Valhalla draait aan 30 fps op Xbox Series X

AC Valhalla

Wie hoopt om als Viking het middeleeuwse strijdveld te bestormen aan 60 fps, moeten we teleurstellen. In een interview met Eurogamer Portugal liet Ubisoft vallen dat Assassin’s Creed Valhalla op de Xbox Series X draait op een standaard 30 frames per seconde. De voornaamste reden: de game wordt ontwikkeld voor zowel next-gen als current-gen consoles.

Op next-gen consoles wordt de resolutie wel 4K en krijgen we kortere laadtijden, maar de framerate blijft standaard 30 fps. En da’s een absoluut minimum voor next-gen consoles. Het is bovendien een schril contrast met racegame DIRT 5 die volgens de makers tot 120 fps kan halen op de Xbox Series X.


Microsoft verkondigde in het verleden dat 60 fps en 4K de standaard wordt op de Xbox Series X, maar daar blijkt nu weinig van aan. Microsoft laat het echter aan de ontwikkelaars over om de framerate zelf te bepalen. 60 fps en 4K is dus geen vereiste van Microsoft.

Ubisoft neemt geen risico’s en kiest er voor om de framerate op beide generaties dezelfde te houden. In het interview met Eurogamer stelt de uitgever wel dat 30 fps het minimum wordt, dus wie wordt dat getal bij launch nog opgekrikt. Maar garanties kan de uitgever niet geven.

Het nieuws komt er nadat Microsoft met zijn Inside Xbox showcase weinig indruk maakte. De consolemaker beloofde next-gen gameplay, maar échte in-game beelden van Assassin’s Creed Valhalla – nota bene het hoogtepunt van de show – bleven uit. Iets waar zowel Microsoft als Ubisoft zich ondertussen hebben voor verontschuldigd.

Check de video hieronder van 29:00 om de gameplay van Assassin’s Creed Valhalla te zien en onze bijhorende reacties.

Een reactie achterlaten