fbpx

‘Assassin’s Creed Red verschijnt eind 2024, is al volledig speelbaar’

AC Red

Het lijkt erop dat het nieuwe deel in de Assassin’s Creed franchise vroeger komt dan verwacht. Assassin’s Creed Red zou zelfs al volledig speelbaar zijn en eind 2024 verschijnen.

Het nieuws komt van Tom Henderson, een gamejorunalist die zich al meermaals bewezen heeft door correcte info te leaken. Volgens Henderson staat de release van Assassin’s Creed Red momenteel gepland voor eind 2024. Al zegt hij er ook bij dat die release window nog kan verschuiven.


Henderson heeft van zijn bronnen opgevangen dat Assassin’s Creed Red nu al speelbaar is van begin tot eind. Wat betekent dat de ontwikkeling aardig ver staat. Ubisoft zou begin 2024 de eerste gameplay tonen van de game.

Assassin’s Creed Red speelt zich af in het feodale Japan en heeft volgens Henderson twee speelbare personages: een mannelijke samoerai en een vrouwelijke shinobi. Die samoerai is een Afrikaanse vluchteling die via de Creed terecht kwam in Japan. Fans geloven dat het personage gebaseerd is op Yasuke, de eerste Afrikaanse samoerai. Hij zou gediend hebben onder de beruchte veldheer Oda Nobunaga omstreeks 1500.

Wie de vrouwelijke shinobi is – en of ze gebaseerd is op een historisch figuur – is onbekend. Al zou de shinobi veel behendiger en sneller zijn met haar aanvallen dan de samoerai. Het duo doet een beetje denken aan Jacob en Evie uit Assassin’s Creed Syndicate, niet?

Henderson heeft ook enkele interessante gameplay details: de game zou elementen overnemen van Splinter Cell. Zo staat stealth centraal en kunnen spelers gebruik maken van schaduwen om onopgemerkt te blijven. Daarnaast kunnen ze fakkels doven om duisternis te creëren. Ook kunnen spelers, zoals in eerdere delen, lijken verstoppen om hun aanwezigheid niet te verraden.

Een nieuwe feature in de game zijn vernielbare omgevingen. Zo kan je met allerlei tools ‘alles breken, wat ook in het echte leven breekbaar zou zijn’. De iconische Japanse schuifdeuren kan je bijvoorbeeld met je katana doorboren en vernielen, zoals in Ghost of Tsushima.

Verwacht geen totale destructie zoals in Battlefield, al zouden de vernielbare omgevingen wel een extra dimensie aan de gameplay toevoegen.

Samoerai? Stealth zoals Splinter Cell? Vernielbare omgevingen? Ubisoft lijkt terug op koers te zitten.

Een reactie achterlaten