fbpx

‘Assassin’s Creed Red hoofdpersonage is Afrikaanse samoerai’

AC Red

Fans mogen dan wel reikhalzend uitkijken naar Assassin’s Creed Mirage, maar het is vooral Assassin’s Creed Codename Red dat potten zal breken. De titel staat gepland voor release in 2024 en dankzij een vers lek weten mogelijk wat meer over het hoofdpersonage.

Enkele maanden geleden onthulde bekende leaker Tom Henderson al dat Assassin’s Creed eigenlijk twee hoofdpersonages zou hebben. Een samoerai en een shinobi. Vermoed werd dat de samoerai een vrouwelijk personage was en de shinobi een mannelijk personage.


Onlangs trok Henderson echter naar Twitter om dat te corrigeren. Zo zou de shinobi een vrouwelijk personage zijn en de samoerai een man. De samoerai zou zelfs een vluchteling uit Afrika zijn.

Dat laatste detail sprong meteen in het oog bij de fans. Zo suggereerde Reddit-gebruiker KvasirTheOld dat de mannelijke samoerai Yasuke kan zijn. Yasuke werd vermoedelijk geboren in Mozambique. De jongeman kwam terecht in het feodale Japan en werd een beroemde dienaar en wapendrager van de daimyo Oda Nobunaga.

Als de info correct, is het de eerste keer dat we in Assassin’s Creed aan de slag mogen met een historische figuur. Klinkt vet cool…

Een reactie achterlaten