fbpx

Assassin’s Creed Mirage is beste new-gen launch van Ubisoft

Assassins Creed mirage

Ubisoft heeft bekendgemaakt dat Assassin’s Creed Mirage de grootste new-gen launch van de uitgever is tot nu toe. En hoewel de uitgever geen concrete cijfers deed, impliceert hij wel dat de game het beter doet dan Assassin’s Creed Valhalla.

Assassin’s Creed Mirage lanceerde vorige week op PlayStation, Xbox en pc. Het aantal spelers voor de game ligt volgens Ubisoft in dezelfde lijn als bij succesvolle releases zoals Assassin’s Creed Origins en Odyssey. De uitgever is dan ook zeer blij met de positieve ontvangst voor de game. Mirage is immers de bestverkopende new-gen release tot nu toe.


Geen idee welk games Ubisoft allemaal beschouwt als new-gen releases, al gokken wij dat Assassin’s Creed Valhalla daarbij hoort. Mogelijk zelfs Mario+Rabbids: Sparks of Hope, maar gezien die titel enkel op Nintendo Switch lanceerde, gokken wij van niet.

De ontwikkeling van Assassin’s Creed Mirage werd geleid door Ubisoft Bordeaux, de studio achter de Wrath of the Druids dlc van Assassin’s Creed Valhalla. Wat de game zo geliefd maakt, is een terugkeer naar de roots. Geen overvolle open wereld meer, maar slechts één stad. Waarin sociale stealth en geruisloos je doelwit doden centraal staan.

Dat spelers de game graag spelen, mag duidelijk zijn aan enkele cijfers die Ubisoft onthulde. Tijdens de eerste week spendeerde alle spelers samen al zo’n 479 jaar (in uren) om de daken van Bagdad te navigeren. Ook voerden spelers al 60 miljoen Leaps of Faith uit. Alleen in de eerste week.

Heb jij Assassin’s Creed Mirage al gespeeld?

Een reactie achterlaten