fbpx

Assassin’s Creed Mirage brengt reeks terug naar de roots

AC Mirage

Dat Assassin’s Creed Mirage vanaf 12 oktober in de rekken ligt, wisten we al. Maar dankzij een gloednieuwe gameplay video, weten we eindelijk wat we mogen verwachten van de reboot. Het nieuwste deel grijpt duidelijk terug naar de essentie van de reeks en herintroduceert de gameplay die Assassin’s Creed groot maakte.

Als speler kruip je in de huid van Basim die we kennen uit Assassin’s Creed Valhalla. Voor de sluipmoordenaar afzakte naar het koude Noorden, had Basim zijn thuis in het middeleeuwse Bagdad. Een gigantische metropool, zoals je kan zien in de onderstaande video’s.


Basim wordt van straat geplukt door The Hidden Ones en opgeleid volgens de voorschriften van The Creed. Al snel leert Basim de basis van het sluipmoorden: verkennen, aanval plannen en vervolgens ongezien proberen te ontsnappen. Net als Altaïr uit de eerste Assassin’s Creed-game kan Basim zich ook verstoppen in menigtes.

Naast sluipaanvallen ligt de nadruk opnieuw sterk op parkours. Zo kan Basim gemakkelijk door de stadsomgeving klauteren, rennen en en klimmen om zo te ontsnappen uit de meest penibele situaties.

Verder zien we ook hoe Basim verschillende gadgets en hulpmiddelen van Assassins tot zijn beschikking krijgt. Tools om ongemerkt te werk te gaan, zoals gifpijlen en rookbommen. Het maakt hem een dodelijke krijger, zoals je kan zien in de onderstaande video’s.

Assassin’s Creed Mirage lijkt alvast een welkome terugkeer naar de roots van de serie. De game verschijnt op 12 oktober.

 

Een reactie achterlaten