fbpx

Assassin’s Creed Jade uitgesteld naar 2025

AC Jade

De releasedatum van Assassin’s Creed Jade, de mobile versie van Ubisofts bekende action-adventure reeks, schuift op naar 2025. Volgens persbureau Reuters zou de Chinese uitgever Tencent heel wat ontwikkelaars van de free-to-play mobile game overgeplaatst hebben naar andere games.

Als gevolg van de reorganisatie zal de open-world action adventure zijn releasedatum dit jaar niet halen. Assassin’s Creed Jade is al minstens vier jaar in ontwikkeling. Nu schuift de game dus verder naar 2025, al is een specifieke release niet bekend.


Assassin’s Creed Jade wordt uitgegeven door de Level Infinite divisie van Tencent, waar Ubisoft in 2022 een contract mee sloot. Nu heeft Tencent er echter voor gekozen om zich sterker te focussen op in-house games. Projecten van externe partners verdwijnen daardoor naar de achtergrond.

Tencent chief strategy officer James Mitchell gaf tijdens een recente aandeelhoudersvergadering aan dat het bedrijf minder risico’s wil nemen. Zo wil Tencent vooral inzetten op franchises die zich al bewezen hebben of daarop verder bouwen.

Daarnaast wil de uitgever ook investeren in games waarvan de gameplay aantoonbaar succes kent in een niche markt. Om uiteindelijk die games naar een veel groter publiek te brengen.

Serkan Toto, de oprichter van het consultancy bedrijf Kantan Games, vertelde aan Reuters dat mobile studio’s meer en meer ondervinden dat naambekendheid van een franchise niet altijd leidt tot een grote playerbase.

Kortom: Assassin’s Creed heeft zich niet genoeg kunnen bewijzen in de mobiele markt. Een te groot risico voor Tencent en dus krijgt de game minder prioriteit. Benieuwd wat Ubisoft daarvan vindt. Dat Tencent 11% aandelen bezit van Ubisoft geeft het Chinese bedrijf ook meer slagkracht.

Een reactie achterlaten