fbpx

Apple verklaart de oorlog aan Epic Games met drastische maatregel

Epic vs Apple

De oorlog tussen Epic Games en Apple wordt steeds gemener. Nadat Apple vorige week Fortnite van zijn App Store verwijderde, gaat het bedrijf nu nog verder. De techreus dreigt er mee om de ontwikkelaaraccount van Epic Games te verwijderen. En dat kan gigantische gevolgen hebben voor de inkomsten van de studio.

Vorige week verwijderde Apple Fortnite uit de App Store omdat Epic rechtstreekse in-app aankopen aanbood die betaling via de App Store – en bijgevolg ook de 30% inkomsten van Apple – omzeilden. Volgens Apple gaat dat radicaal in tegen het beleid van hun digitale winkel en dus werd Fortnite verwijderd. Google deed kort erna hetzelfde. Waarna Epic Games naar de rechtbank stapte om Apple en Google aan te klagen wegens monopolievorming en oneerlijke concurrentie.


Nu slaat Apple loeihard terug.  Zo dreigt het bedrijf vanaf 28 augustus het ontwikkelaarsaccount van Epic Games op te schorten. Daarmee zou Epic de toegang tot alle ontwikkeltools voor iOS en Mac verliezen. In de praktijk betekent dit dat Epic niet langer apps en games voor iOS en Mac kan creëren. Sterker nog, ook games die draaien op de Unreal Engine van Epic zouden niet meer ondersteund of geüpdatet worden voor iOS en Mac.

In ieder geval heeft Epic de rechtbank gevraagd om de deze actie van Apple ongedaan te maken, zodat Epic de tools kan blijven gebruiken. Althans totdat een uitspraak in de rechtszaak is gekend.

REACTIES (2)

  1. Nick vd Beek

    Als nu iedereen die fortnite speelt of de spellen die getroffen gaan worden de iphones als een gek links laten liggen en overstappen naar google. Dan zul je ze over een paar maanden horen huilen dat de kwartaal cijfers slecht zijn

  2. Arnold

    Door een minuscuul deel dat heel misschien wel gaat van Apple.
    Dat voelen ze echt niet.

Een reactie achterlaten