fbpx

Amerikaanse rechtbank keurt overname Activision door Microsoft goed

Actiblizz

Microsoft heeft de rechtszaak tegen de Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) gewonnen. De FTC spande een kortgeding aan om de overname van Activision Blizzard te verbieden. Die is nu door de federale rechtbank geweigerd, waardoor Microsoft voor 69 miljard dollar de uitgever van onder andere Call of Duty mag overnemen.

De Amerikaanse rechter oordeelde dat Microsoft voldoende toegevingen doet aan zowel Sony als Nintendo om de deal te laten doorgaan. Zo belooft Microsoft om Call of Duty nog 10 jaar na de overname naar zowel PlayStation- als Nintendo-consoles te brengen.


Of dit nu betekent dat de overname 100% is afgerond? Nog niet. De deadline van de overname is vastgesteld op 18 juli. Tot dan kan het FTC nog in beroep gaan. En er is nog een obstakel: terwijl Europa al groen licht gaf voor de overname, deed het Verenigd Koninkrijk dat niet. Al zou ook daar snel verandering komen.

Na de overwinning in Amerika ligt nu veel druk op de Britse overheid. Die vreest ervoor dat Microsoft het Britse territorium zal uitsluiten en er niet langer Activision games zou verkopen. Dit om de verkoop toch te laten doorgaan.

De Britse overheid en Microsoft zijn nu overeengekomen de juridische strijd te staken en samen naar een oplossing te zoeken. Microsoft moet nu een aangepast voorstel indienen om de overname te herstructureren zodat die alsnog goedgekeurd kan worden.

Dat Microsoft baas Phil Spencer bijzonder blij is met de uitkomst, hoeft niet te verrassen. Hij deelde zijn vreugde in een reeks berichten op Twitter.

Een reactie achterlaten