fbpx

Amerikaanse overheid start ook onderzoek naar wantoestanden bij Activision

activision blizzard

Uitgever Activision Blizzard ligt opnieuw onder vuur in de nasleep van de wantoestanden op de werkvloer. Deze keer is de United States Securities and Exchange Commission (SEC) een onderzoek gestart naar beschuldigingen van seksuele intimidatie in het bedrijf. Dat schrijft The Wall Street Journal.

De federale commissie heeft ceo Bobby Kotick en verschillende managers gedagvaard. De commissie wil alle communicatie van Kotick en zijn management inkijken. Het betreft het interne mailverkeer, verslagen van meetings en andere documenten die te maken hebben met de beschuldigingen van discriminatie en seksuele intimidatie op de werkvloer.


De nieuwe beschuldigingen zijn volgens Activision ‘helemaal van de pot gerukt’ en ‘schandalig’. Een vertegenwoordiger van Activision Blizzard liet wel weten dat het bedrijf zal meewerken aan het onderzoek. Opvallend is dat Activision Blizzard eind juli al een beroep deed op WilmerHale, een firma die zich inzet om het bedrijfsbeleid rond intimidatie en discriminatie te verbeteren.

Activision Blizzard riep de hulp in van het bedrijf na het onderzoek van de staat Californië. Daaruit kwam aan het licht dat tal van vrouwelijke werknemers, vaak van andere nationaliteiten, gediscrimineerd worden. Zo wordt hun gevraagd om een reden op te geven bij het indienen van een verlofaanvraag, terwijl andere werknemers dat niet hoefden.

Volgens het onderzoek van de Californische staat zijn er aanwijzingen dat Activision Blizzard cruciale documenten heeft vernietigd. Documenten die een wezenlijk verschil hadden kunnen maken tijdens het onderzoek. Volgens Activision klopt daar niets van en heeft het bedrijf meegewerkt en gehoor gegeven aan alle eisen van de onderzoekers.

Ongetwijfeld hebben we het laatste van de situatie nog niet gehoord. Ondertussen traden al een handvol kopstukken af. Zo verlieten President J. Allen Brack, senior vice president of global HR Jesse Meschuk, Diablo 4 designer Jesse McCree en Chief Compliance Officer Frances Townsend hun positie binnen het bedrijf.

Een reactie achterlaten