fbpx

Amerikaanse kids willen vooral game-abo’s of in-game geld voor kerst

Fortnite Bucks

Een Amerikaanse enquête over game-gerelateerde kerstcadeau’s levert aparte resultaten op. Het merendeel van de bevraagde kinderen wil immers geen nieuwe game meer onder de kerstboom, maar wel game-abo’s of in-game tegoeden om allerlei skins en battle passes te kopen.

De bevraging werd uitgevoerd door de Entertainment Software Association (ESA), de overkoepelende organisatie van de Amerikaanse game-industrie. Er werden zo’n 501 kinderen bevraagd tussen 10 en 17 jaar.


Games zijn nog steeds populair, want 72% van de kids wil een gamecadeau met kerst. Alleen is de invulling anders. Maar liefst 39% van alle kinderen vraagt een abo voor gameservices zoals PlayStation Plus, Xbox Game Pass of Switch Online.

Op de tweede plaats staan consoles met 38% en op de derde plaats staan game-accessoires zoals headset en controllers (32%). In-game currency zoals Fortnite V-bucks staat op de vierde plek met 29%. En frappant genoeg komen nieuwe games slechts op de vijfde plaats: slechts 22% van de kinderen wil een specifieke nieuwe game onder de kerstboom.

De ESA liet verder nog weten dat ouders gemiddeld zo’n 485 dollar willen spenderen aan games met kerst. Wat een smak geld is. Allicht belanden er heel wat consoles onder de kerstboom in de VS.

Een reactie achterlaten