fbpx

Amazon heeft grootse plannen voor Tomb Raider

amazon tomb raider

Amazon heeft plannen om Tomb Raider te transformeren in een ‘Marvel-like franchise’. Zo wil Amazon een volledig universum van de franchise maken met films, games en tv-releases die allemaal verbonden zijn met elkaar.

In december maakte Amazon Games nog bekend dat het de nieuwe Tomb Raider game zal uitgeven. Al werkt Amazon ook aan een Tomb Raider film en serie. Die laatste wordt gepend door Phoebe Waller-Bridge, bekend van Emmy Award winnaar Fleabag.


Volgens The Hollywood Reporter is het project één van de grootste investeringen van Amazon na de tv-serie Rings of Power. Zo zou Amazon de handen in elkaar geslagen hebben met dj2 Entertainment voor een heuse blockbuster film.

Dj2 Entertainment is vooral bekend van de Sonic the Hedgehog-films, maar werkt nu ook mee aan Netflix’ Tomb Raider animeserie. Daarnaast zou het bedrijf verbonden zijn aan adaptaties van verschillende games, zoals Life is Strange, Disco Elysium, Sleeping Dogs, Little Nightmares en It Takes Two.

Over de nieuwe Tomb Raider-film is helaas niets bekend, al weten we wel dat Crystal Dynamics – momenteel een studio van de Embracer Group – werkt aan de nieuwe game in de reeks. De titel wordt ontwikkeld met Unreal Engine 5 en belooft een game te worden van de hoogste kwaliteit voor spelers wereldwijd.

Wanneer we al die nieuwe projecten in actie zien, is natuurlijk de belangrijkste vraag. Iets zegt ons dat het nog wel een tijdje kan duren…

Een reactie achterlaten