fbpx

Alone in the Dark reboot uitgesteld tot volgend jaar

alone in the dark reboot

Uitgever THQ Nordic heeft bekendgemaakt dat Alone in the Dark opschuift naar 2024. De reboot van de iconische horrorgame stond oorspronkelijk gepland voor 25 oktober, maar zal nu pas verschijnen op 16 januari.

Het uitstel gebeurt om strategische reden: uitgever THQ Nordic wil liever niet concurreren met andere grote releases die in oktober verschijnen. Kleppers zoals Alan Wake 2 of Spider-Man 2 bijvoorbeeld.


Ontwikkelaar Pieces Interactive krijgt volgens de uitgever zo ook meer tijd om Alone in the Dark te perfectioneren. En tegelijk kunnen de werknemers van de studio ongestoord de grote releases van oktober zelf spelen. Hoe dat laatste bijdraagt aan de ervaring van Alone in the Dark is een vraagteken.

De nieuwe Alone in the Dark is een ode aan de originele game en serveert een stevige brok psychologische horror. Als detective Edward Carnby (gespeeld door Stranger Things-acteur David Harbor) ga je samen met Emily Hartwood op zoek naar haar spoorloos verdwenen oom.

Die verdwijning brengt het duo naar Derceto Manor, een instelling voor geesteszieken, waar ze talloze schrikwekkende taferelen tegemoet gaan.

Alone in the Dark is vanaf 16 januari te spelen op PS5, Xbox Series en pc.

Een reactie achterlaten