fbpx

Alan Wake 2 krijgt enkel een digitale release

Alan Wake 2 2

Na de eerste gameplaytrailer van Alan Wake 2, maakte Remedy Entertainment bekend dat de langverwachte sequel enkel een digitale release krijgt. Volgens de ontwikkelaar kan de prijs van de game lager gezet worden.

Remedy Entertainment maakte het nieuws bekend via een FAQ op de officiële website. Het veroorzaakte een lichte ophef, want fysieke dragers zijn belangrijk voor het behoud van games op lange termijn.


Remedy Entertainment verklaart het gebrek aan fysieke editie: de studio wil de game kunnen aanbieden aan 60 euro in plaats van 70 euro. Daarnaast wil de studio niet per se een disc verschepen als er daarna nog talloze updates volgen.

Het argument van de prijs werd meteen met argwaan benaderd, aangezien de digitale versie van verschillende games nu vaak duurder is dan de fysieke variant.

Opvallend genoeg sprong uitgever THQ Nordic in de bres: de uitgever stelde voor om de de studio bij te staan met een fysieke ersie, aangezien het dat ook al gedaan voor de eerste Alan Wake (al heette THQ Nordic toen nog THQ).

THQ Nordic deed het voorstel informeel via Twitter, dus is het voorlopig onbekend of Remedy Entertainment erop ingaat.

Een reactie achterlaten