fbpx

Activision kondigt Call of Duty: Warzone 2 en Modern Warfare 2 aan

Modern Warfare 2 2022

Vergeet de overnameperikelen rond Microsoft en Activision: ook dit najaar zal er stevig geknald worden. De uitgever heeft een sequel van zowel Call of Duty: Warzone als Call of Duty: Modern Warfare officieel aangekondigd. Beide games komen dit najaar en draaien op een nieuwe engine.

Volgens de officiële Call of Duty-blog worden beide games ontwikkeld door Infinity Ward. Cool is dat de studio een volledig nieuwe engine gebruikt voor de projecten. Je zou dus kunnen stellen dat de games van nul opgebouwd worden voor next-gen consoles.


Dat Modern Warfare 2 er zat aan te komen was natuurlijk geen grote verrassing meer. Het wordt geen remake van de originele Modern Warfare 2 uit 2009, wel een vervolg op de Modern Warfare reboot uit 2019.

De aankondiging van Warzone 2 is wel onverwacht. En best opvallend, gezien de battle royale game nog maar pas de gloednieuwe Caldera map ontving. De sequel zou alvast een gigantische evolutie worden voor het battle royale genre. Met alweer een nieuwe map en nieuwe sandbox modus, geïnspireerd door de Hazard mode van Battlefield 2042.

Verwacht Call of Duty: Modern Warfare 2 en Warzone 2 dit najaar op alle platformen. Microsoft bevestigde immers dat alle Call of Duty-games in de toekomst nog steeds op PlayStationconsoles zullen verschijnen.

Een reactie achterlaten