fbpx

7 dingen die je nog niet wist over Modern Warfare

De nieuwe Call of Duty pakt zijn zaakjes anders aan. De campaign mode is back (yes!), de multiplayer ging op de schop, de game draait op een nagelnieuwe engine en dan zijn er nog een aantal dingen die de jongens van Infinity Ward anders doen. Scroll omlaag en geniet van deze aanval op je onwetendheid!

 


1. De Season Pass kreeg een nekschot

Na de heisa rond de season pass van Black Ops 4 en Modern Warfare Remastered, heeft Activision beslist de Season Pass overboord te gooien. Alle maps, content en events die na release verschijnen zijn gewoon gratis. Of er helemaal geen content tegen betaling zal aangeboden? Dat kan Activision nog niet uitsluiten, al zal het voornamelijk om cosmetische items gaan.

 

2. Spec Ops is een PS4 exclusive

Special Ops maakt zijn comeback in Modern Warfare. Dat staat vast. Weten we ook: de survivalmode wordt groter en uitgebreider dan tevoren. En… hij is enkel te spelen op PS4. Of toch een deel ervan. De slimme jongens van Sony hebben namelijk een exclusiviteitsdeal van 1 jaar gefikst voor de Survival Mode van Special Ops, waardoor je op Xbox One of PC een deel van de actie moet missen.

3. PC = master race

Het gros van de COD-spelers knalt op consoles, maar we moeten het dit keer grif toegeven: de ultieme beleving vind je dit keer op pc. De pc-versie geeft je immers een uncapped framerate, ondersteunt weergave op drie 16:9 monitors naast elkaar (zonder vervorming) en laat toe om je zichtveld (Field of View) een stuk breder te maken. En als je rig het toelaat kan je ook DirectX Raytracing aanzetten waarmee je zowat de meest realistische versie van de shooter in huis hebt.

 

4. Tamagunchi

Je smartwatch aan je pols geeft op elk moment het juiste uur aan. Cool? Zeker, maar het kan beter. Zo kan je ook apps op je horloge installeren. Zoals de Tamagunchi, een virtueel huisdiertje dat je prestaties beoordeelt. Hij wordt blij van kills en maakt een geluidje bij een kill streak. Hoe meer opeenvolgende kills, hoe meer je Tamagunchi evolueert. Kan je geen kills scoren? Dan sterft hij. Voor de puristen onder jullie: je kan die bloeddorstige Tamagotchi ook gewoon uitzetten.

 

5. De nachtkijker werkt echt

Heb je de Dark Edition van Modern Warfare besteld omdat je een leuk militair ornament wil voor je gameroom? Tof, maar weet dat de nachtkijker in de doos ook écht werkt. Het ding werkt op batterijen, heeft een ingebouwde lichtsensor en laat je tot 20 m ver in het donker zien. O ja, en het ziet er ook nog eens frikkin’ cool uit. Check de video hierboven!

 

6. Vette nieuwe tacticals

Heel wat leuke, nieuwe speeltjes maken hun opwachting. Zoals de snapshot grenade bijvoorbeeld. Deze granaat zorgt ervoor dat alle vijanden binnen zijn radius na de ontploffing even oplichten. Op die manier zie je meteen wie er achter een muurtje of in een gebouw schuilt. De andere is de heatbeat monitor. Oké, die bestonden al in de vorige Modern Warfare-games, maar nu zijn ze losgekoppeld van je gun, zodat het sterk doet denken aan die motion tracker uit Alien. Haal je het scherm boven dan zie je meteen waar de vijanden zich bevinden in je buurt. Het enige nadeel: schieten én tegelijk het ding gebruiken kan niet meer. Dus moet je keuzes maken.

 

7. Je progressie wordt overgedragen

Call of Duty bestaat nog steeds uit drie pijlers (campaign, MP, Spec Ops), maar Infinity Ward doet er alles aan om de game als een geheel te laten aanvoelen. Zo zal je progressie nu gelijkgeschakeld worden over de drie gamemodes. De guns en gear die je vrijspeelt in de multiplayer worden ook ontgrendeld in Spec Ops. En omgekeerd. Zelfs tijdens de campaign kan je enkele guns in de multiplayer unlocken. Bovendien zijn er volgens de makers verschillende herkenningspunten in de maps gestopt. De plek waarop je tijdens de campaign een gasaanval overleefde, kan je ook in één van de multiplayermaps spotten. Kleine details die de beleving versterken.

Wil je meer weten over Call of Duty: Modern Warfare? Check dan zeker onderstaand nieuws:

Een reactie achterlaten