fbpx

In Call of Duty krijg je jouw eigen Tamagotchi

Wie herinnert zich nog Tamagotchi’s? Geloof het of niet, de rage uit de jaren ’90 maakt zijn comeback in Call of Duty: Modern Warfare. Elke soldaat krijgt namelijk een smartwatch rond de pols waarop je onder andere je eigen ‘Tamagunchi’ kan activeren.

Geen vrees: je hoeft het beestje niet te voederen of wassen tussen het knallen door. Je Tamagunchi fungeert enkel als prestatiebeoordeling tijdens de multiplayer. Je digitale huisdier wordt blij van kills en maakt telkens een geluidje bij een killstreak. Hoe meer kills, hoe verder je Tamagunchi evolueert en dat krijg je op je smartwatch te zien. Tamagunchi’s die te weinig kills registreren, zullen ook sterven.


Maar hoe komt een Tamagotchi terecht in een shooter die zo realistisch mogelijk wil zijn? Daarvoor moeten we bij art director Joel Emslie zijn. Hij wilde absoluut dat elke soldaat in-game een horloge droeg dat het juiste tijdstip weergeeft. Toen dat lukte, evolueerde het idee naar een smartwatch die onder andere player stats kon weergeven.

Volgens Emslie heeft de smartwatch verschillende apps en functionaliteiten. Zoals de Tamagunchi die je op grappige wijze feedback geeft op je prestaties tijdens de multiplayer.

Wat denken jullie ervan? Cool idee of niet?

Een reactie achterlaten