fbpx

Sony onthult de PlayStation 4 Pro

Sony heeft op de PlayStation Meeting van 7 september de PS4 Pro aangekondigd, die voordien door het leven ging als de PS4 Neo. De console krijgt een aanzienlijke upgrade voor ondersteuning van 4K-resoluties en ligt al dit najaar in de winkelrekken.

Naast een sterkere grafische processor krijgt het toestel ook een grotere harde schijf: eentje van 1 TB in plaats van de 500 GB van de originele PlayStation 4.


De PS4 Pro steunt volgens Sony op 4 belangrijke pijlers: 4K, HDR, HDTV en PlayStation VR. Om de 4K-resolutie te demonstreren, toonde de Japanse uitgever demo’s van verschillende games zoals For Honor, Deus Ex: Mankind Divided, Watch Dogs 2 en PlayStation exclusive Days Gone. Opvallend: de PS4 Pro biedt geen ondersteuning voor het afspelen van 4K Blu-ray films. De feature werd niet toegevoegd aan het toestel omdat films en series in de toekomst enkel nog gestreamed worden volgens Sony. Overhaaste conclusie of misser van jewelste? De toekomst zal het uitwijzen!

PS4_pro_controllerDe tweede pijler werd gedemonstreerd via Uncharted 4: A Thief’s End, dat dankzij de High Dynamic Range dynamischere kleuren en lichteffecten krijgt. HDR zorgt er voor dat contrastverschillen veel kleiner zijn door gebruik te maken van subtielere kleurovergangen, wat een natuurlijker beeld als resultaat oplevert.

Dankzij HDR creëert de PS4 Pro eveneens een mooier beeld op gewone HD-tv’s. Wie dus niet meteen geld wil ophoesten voor een dure 4K-tv zal dus ook van een scherper beeld kunnen genieten met een 1080p-resolutie.

ps4-pro

Tot slot biedt de PS4 Pro extra rekenkracht voor de PlayStation VR. In de demo van Farpoint kregen we te zien dat de resolutie van de game met behulp van het toestel aanzienlijk scherper is dan bij een gewone PS4. En dat kunnen we alleen maar toejuichen. Hoe die extra rekenkracht voor meer dan alleen een hogere resolutie gebruikt zal worden, is nog niet duidelijk.

De PS4 Pro ligt op 10 november in de rekken en krijgt een prijskaartje van 399 euro. Eerlijk gezegd hadden wij verwacht dat-ie duurder zou zijn, maar nu kunnen we zeker niet klagen. Wie haalt ‘m in huis?

3126165-ps4_7000_09_withnotice

Een reactie achterlaten