fbpx

Zwarte retro-PS5 geannuleerd nadat fabrikant doodsbedreigingen krijgt

PS5 black

De zwarte PS5-console van SUP3R5, geïnspireerd op de PS2, komt er dan toch niet. De Amerikaanse webshop heeft alle pre-orders van het toestel geannuleerd nadat het naar eigen zeggen doodsbedreigingen ontving via social media.

SUP3R5 liet via Twitter weten dat de veiligheid van zijn werknemers bedreigd werd via social media. Opvallend genoeg werd het volledige account niet veel later verwijderd en werden alle bestellingen geannuleerd. Wie er eentje besteld had, krijgt zijn geld volledig terug.


Naar verluidt zouden de bedreigingen het gevolg zijn van problemen met de webshop die het grote aantal bezoekers niet kon slikken. Voortdurend foutmeldingen zou geresulteerd hebben in een hoop gefaalde en onvoltooide bestellingen. Met tal van ontevreden klanten tot gevolg.

De oplage was ook bijzonder beperkt: SUP3R5 had slechts 304 PS5-consoles in de aanbieding. Die gingen over de toonbank voor $650 (digitale editie) en $750 (met disc drive). Best een goede prijs voor een custom PS5 console.

SUP3R5 liet weten dat het de bedreigingen zeer ernstig neemt en daarom alle bestellingen annuleert. Ook de internationale launch van de zwarte console wordt uitgesteld. Het bedrijf stelt een nieuwe ronde van bestellingen voor als de omstandigheden gunstiger zijn:

“Het doel was op een leuke manier onze nostalgie voor de PS2 in de kijker te zetten. Blijkbaar zijn er mensen die dat iets te serieus nemen. Als de omstandigheden beter zijn, proberen we dit aanbod opnieuw.”

Best vreemd dat een bedrijf alle bestellingen van een bijzonder populair item annuleert wegens enkele bedreigingen. En vervolgens ook zijn Twitter account. Al kan er ook meer aan de hand zijn.

Zo werd ontdekt dat de afbeeldingen van de zwarte PS5 console die SUP3R5 op de webshop gebruikte, oorspronkelijk afkomstig zijn van een Reddit-post waar een 3D-artist zijn design voor de PS5 toont. De afbeeldingen en zijn er ondertussen verwijderd, maar de comments staan er nog.

Is het een uit de hand gelopen grap? Heeft SUP3R5 de images gebruikt om zwarte PS5-consoles te verkopen en vervolgens beseft dat het onmogelijk is die mooie 3d mockup in real life te evenaren? Dat de webshop nog maar recent online staat en ook geen andere items te koop heeft, zijn tekenen aan de wand.

De kans dat deze zwarte retro PS5 niet meer dan een mooie 3d mockup is en zal blijven, is dan ook bijzonder groot.

Een reactie achterlaten