fbpx

Zelfrijdende auto’s leren rijden dankzij GTA V

Hoezo videogames zijn voor niets goed? Volgens nieuwssite Bloomberg wordt Grand Theft Auto V gebruikt om de kunstmatige intelligentie van zelfrijdende auto’s te testen. Met 262 wagens, 14 weertypes en meer dan 1000 onvoorspelbare NPC’s, vergezeld van een hoop bruggen, tunnels en verkeerslichten, biedt Rockstar de beste verkeerssimulatie die beschikbaar is.

Vorig jaar vonden Duitse wetenschappers van de Universiteit van Technologie in Darmstadt een methode om visuele informatie uit GTA V te halen. Sindsdien gebruiken wetenschappers aangepaste versies van de game om de algoritmes voor hun zelfrijdende auto’s op punt te stellen.


Volgens professor Alain Kornhauser van de Princeton University lijkt het gebruik van videogames om AI van zelfrijdende auto’s te testen misschien vreemd, maar is het stukken veiliger en sneller dan ze in de echte wereld te testen. Daarnaast geeft het de mogelijkheid aan de ingenieurs om elke variabele apart te testen. GTA V is de rijkste virtuele omgeving waaruit we data kunnen halen,

 

Een reactie achterlaten