fbpx

Xbox wil in-game advertenties toevoegen aan free-to-play games

Xbox ads

Vind je reclame tijdens films op tv en YouTube-video’s al vervelend? Dan hebben we slechts nieuws: Microsoft is van plan om advertenties toe te voegen aan free-to-play games zoals Apex Legends en Fortnite. Van reclamebanners tot in-game video’s.

Het nieuws bereikt ons via Business Insider. Volgens de website werkt uitgever Microsoft aan een uitgebreid advertentienetwerk dat reclame naar free-to-play Xbox games moet brengen. De ontwikkeling ervan gebeurt samen met verschillende advertentietechnologiebedrijven en reclamebureau’s. En het griezeligste? Dat programma zou al live kunnen gaan via een update in juli.


Plannen voor een advertentienetwerk zijn al jaren in de maak bij Microsoft. Door de groei van free-to-play games op next-gen consoles zou dat plan echter een boost gekregen hebben. Volgens de bronnen van Business Insider zou het in eerste instantie gaan om advertentiebanners in menu’s en in-game reclameborden naast de weg in racegames. Eenmaal die stap gezet is, kunnen in-game reclamevideo’s snel volgen. Naar het voorbeeld van gratis app games.

Microsoft heeft trouwens al advertenties willen integreren in het dashboard op Xbox, al werd die zet niet warm onthaald door de spelers. Of die extra reclame-inkomsten de onvrede van nog meer gamers waard is? Geen idee, al hopen we dat Microsoft het allemaal goed evalueert.

Microsoft zelf reageerde heel droogjes op het gerucht. Zo deelde een vertegenwoordiger van het bedrijf mee dat de uitgever altijd op zoek is naar manieren om de ervaring te verbeteren voor spelers en ontwikkelaars. Hij voegt eraan toe dat Microsoft op dit moment ‘niets heeft om aan te kondigen’. Wat advertenties in games betreft, mag dat voor ons ook zo blijven.

Een reactie achterlaten