fbpx

Whoops! Na update kan je nu PS1 & N64 games spelen op Xbox

retro games xbox

De nieuwste update voor Xbox-consoles voegt heel wat nieuwigheden toe. Zo kunnen Xbox Insiders alvast Game Pass titels spelen vanuit de Cloud. Maar het wordt nog beter: dankzij de update kan je plots ook PlayStation 1- en Nintendo 64-games spelen op je Xbox console. Al vereist het een ietwat aparte aanpak.

Zo voerde Microsoft enkele wijzigingen door in de Edge browser. Waar online emulatoren voor de update geblokkeerd werden, kan je nu games van onder andere PS1, N64, Sega Mega Drive en andere retroconsoles gewoon via de browser te spelen. Het enige wat je moet doen is surfen naar een website die een Javascript-gebaseerde emulator voor deze titels aanbiedt en je bent vertrokken.


Cool is wel dat alle games een lichte upgrade meekrijgen dankzij de krachtige hardware van de Xbox Series consoles. Let wel: bij zo’n sites gaat het vaak om illegale emulaties van games. De desbetreffende games spelen doe je dus best op eigen risico.

Check de video van YouTuber Modern Vintage Game hieronder voor meer info. Je wacht ook niet te lang met proberen, want Microsoft heeft welicht een nieuwe update in de pijplijn om deze vergetelheid uit de wereld te helpen.

Een reactie achterlaten