fbpx

Xbox topman: ‘Reviewers Anthem zijn een stel zeurkousen’

Corporate vicepresident van Xbox Mike Ybarra heeft scherp uitgehaald naar reviewers van de game Anthem. Om daarna het concept van traditionele reviews zelf in vraag te stellen. Met het statement veroorzaakte hij een enorme rel op Twitter, want veel van zijn volgers waren niet gediend met zijn uitlating.

De situatie liep uit de hand toen Ybarra een link retweette van PC Gamer met het volgende opschrift:


Ybarra vindt het ronduit beschamend dat een reviewer in zijn tekst toegeeft dat-ie niet weet hoe hij een combo in Anthem moest uitvoeren. Dat getuigt volgens van een compleet gebrek aan kennis, waardoor het artikel allesbehalve geloofwaardig is. Volgens hem is de negativiteit rond Anthem compleet overroepen en bijgevolg noemt hij de gamepers een bende jammerende zeurkousen.

In een tweede tweet neemt hij een vrij kritische houding aan tegenover het traditionele concept van reviews. Zo vindt hij dat gamers beter kijken naar streams of een demo spelen. En op basis daarvan een keuze maken:

Natuurlijk is het niet toevallig dat Ybarra net Anthem verdedigt. Microsoft heeft een marketingdeal met EA om Anthem te promoten. Er komt zelfs een Xbox-bundel met de game, waardoor Microsoft baat heeft bij positieve reviewscores. En de bovenstaande tweets helpen de huidige situatie echt niet. Zijn volgers waren behoorlijk snel om hem erop te wijzen dat hij positieve kritieken wel in de kijker zet. Bovendien reageerden sommigen ook ironisch op zijn voorkeur voor streams. Van elk een voorbeeldje:

En dat brengt ons natuurlijk bij de hamvraag: wat denken jullie van traditionele reviews? Nog steeds een handige bron informatie vooraleer je een nieuwe game koopt? Of toch liever demo’s spelen en streams kijken? Misschien een mix van beide? Laat het weten in de comments!

Mike Ybarra

Een reactie achterlaten