fbpx

Xbox Series X krijgt expansiekaarten van 512GB en 2TB

Xbox series expansion cards

Wil je de opslagcapaciteit van je Xbox Series X uitbreiden, maar heb je niet genoeg aan de bestaande SSD cards van 1TB? Dan heeft Microsoft goed nieuws, want naast een kleinere kaart van 512GB, brengt de uitgever ook een expansiekaart van 2TB uit.

Het enige nadeel? De prijs. Zo kost het kaartje van 512GB in de VS 140 dollar. Voor een SSD card van 2TB tel je 400 dollar neer. Ter vergelijking: de kaartjes van 1TB gaan over de toonbank voor 220 dollar. Of die prijzen voor Europese klanten simpelweg naar euro vertaald kunnen worden, is nog niet bekend. Voor de productie van de memory cards werkt Microsoft opnieuw samen met fabrikant Seagate.


Een Europese release is helaas nog niet bekend, al kan de Amerikaanse launch eventueel een indicatie zijn. Zo verschijnt de 512GB-SSD mid-november, terwijl die van 2TB volgt in december.

Gezien de hoge prijs van de kaartjes raden wij aan om te wachten tot cyber monday om er eentje aan te schaffen. Op voorwaarde dat de accessoires dan al in Europa beschikbaar zijn.

Een reactie achterlaten