fbpx

Xbox Scorpio heeft backwards compatibility

Gamers die nu al uitkijken naar de komst van de Xbox Scorpio hebben er een reden bij om te juichen, want Mike Ybarra, het brein achter de architectuur van de console, heeft bekendgemaakt dat de Scorpio backwards compatibility ondersteunt voor Xbox 360-games.

En die games van Xbox One dan? Wel, de Scorpio kan ook gewoon Xbox One-games draaien. De console is namelijk niet de opvolger van Xbox One, maar eerder een krachtigere aanvulling daarvan. Een beetje wat de PS4 Pro is voor de PS4 dus, minus de backwards compatibility.


Hoewel we de specifieke specs van de console nog niet weten, heeft Microsoft wel onthuld dat het een nieuwe processor in de Scorpio wil steken. Een keuze die niet zonder gevolgen is, want het zou kunnen zorgen voor compatibiliteitsproblemen, waardoor de kans bestaat dat huidige games niet zo goed werken op de console. Een andere CPU leest namelijk de codering van games compleet anders. Dat kan zorgen voor bugs die voordien niet present waren.

Toch hebben wij vertrouwen in Microsoft. De uitgever beloofde namelijk al een console met een kracht van 6 teraflops, waardoor de Scorpio de sterkste console ooit zou worden. Ter vergelijking: de PS4 Pro heeft er 4,2.

Een reactie achterlaten