fbpx

Xbox One versie van Halo Infinite wordt mogelijk geschrapt

Halo Infinite

Het ziet ernaar uit dat Halo Infinite dan toch een Xbox Series X exclusive kan worden. Momenteel doen verhalen de ronde over ontwikkelingsproblemen bij 343 Industries. Halo Infinite zou niet vlot genoeg draaien op de Xbox One en daarom overwegen de makers om die versie gewoon te schrappen.

Het nieuws kwam aan het licht door ResetEra gebruiker Sponger, een Microsoft insider die eerder al correcte info lekte. Volgens Sponger worstelt ontwikkelaar 343 Industries om een stabiele resolutie van 900p op de Xbox One S te garanderen. Als resultaat overweegt de studio om Halo Infinite voor Xbox One te schrappen. Sponger legt uit:


“De huidige versie van Halo Infinite op Xbox One S draait niet aan 1080p en haalt zelfs geen 900p. Daarnaast heeft de versie ook problemen met het inladen van data. De studio is nu van plan om te wijzigen hoe data wordt ingeladen op het engine-niveau en tal van verbeteringen door te voeren om de performance van de game drastisch te verbeteren.”

Sponger schrijft er bij dat de studio zelfs overweegt om de game uit te stellen tot 2022. Volgens hem wil ontwikkelaar 343 Industries de beste Halo-ervaring ooit in de markt zetten en alle tijd nemen die ze nodig hebben om dat te bewerkstelligen.

Als deze informatie waar is, dan zou Microsoft niet alleen zijn belofte breken dat alle first-party titels op alle toestellen van de Xbox-familie verschijnen. Maar bovendien zou de wachttijd op Halo Infinite wel eens kunnen verdubbelen.

Een reactie achterlaten