fbpx

Xbox Game Pass krijgt alle exclusives op dag van release

Microsoft heeft zijn abo-service Xbox Game Pass vandaag een stuk interessanter gemaakt: de uitgever heeft aangekondigd dat alle toekomstige games, ontwikkeld door de Microsoft Studios, al op releasedag zullen worden toegevoegd aan de Game Pass bibliotheek. Met andere woorden: voor een kleine 10 euro per maand kan je nu ook meteen de first-party titels spelen.

Games als State of Decay 2, Sea of Thieves en Crackdown 3 zullen meteen beschikbaar zijn via Xbox Game Pass op hun releasedag. Een interessante zet van Microsoft, want op die manier kan de consument gewoon de nieuwe games spelen, zonder ze in de winkel te kopen. Toekomstige releases die ook vanaf hun eerste dag toegevoegd worden, zijn onder andere Halo 6 en Gears of War 5. Twee titels die dit jaar niet meer verwacht worden.


Toch is het ook een riskante zet, want met Xbox Game Pass kan je voor 9,99 euro per maand een enorm aantal titels downloaden en spelen. Waaronder nu ook de first-party titels van Microsoft vanaf release. Vraag is natuurlijk of de uitgever daarmee niet de verkoop van zijn titels in het gedrang zal brengen.

Een reactie achterlaten