fbpx

Xbox deed het beter dan PS4 in december

Is de Xbox One aan een opmars bezig? Wel als we de verkoopscijfers van december mogen geloven. Volgens data van de NPD-groep, een van de grootste spelers op vlak van marktonderzoek, klopte de Xbox One vorige maand de PS4 aan de Amerikaanse kassa’s. Opvallend: de Switch liet beide consoles achter zich en veroverde de ultieme podiumplaats.

Aaron Greenberg, het hoofd van Xbox Games Marketing, was snel om de verkoopscijfers van Microsofts console te openbaren op Twitter:


” NPD Group just reported our highest Xbox One December console share ever, looking forward to a big 2018!”

Natuurlijk moet je dit nieuws even in perspectief plaatsen. Begin november lanceerde Microsoft zijn nieuwe Xbox One X en allicht hebben veel consumenten gewacht met een aankoop van de nieuwe console tot de feestdagen. In november ging de PS4 immers wel met de titel van bestverkopende console lopen. Ongetwijfeld hebben de feestdagen dus een boost gegeven aan de Amerikaanse Xbox- en Switch-verkoop.

En op wereldvlak? Daar is de PS4 nog steeds de heerser met zo’n 73 miljoen verkochte consoles. De Xbox One moet het stellen met de helft. De Switch is al 12 miljoen keer over de toonbanken gevlogen, wat ijzersterk is gezien de console nog geen jaar op de markt is.

Een reactie achterlaten