fbpx

Wijzigen PSN naam wordt misschien realiteit

Al sinds de lancering van het PlayStation Network is het een veelgevraagde feature: het wijzigen van je PSN naam. Sony is gestart met een rondvraag waarin het polst naar de interesse in een naamsverandering. Ondanks de enquête, blijft het onzeker of de functie daadwerkelijk het levenslicht ziet.

In het onderzoek wordt een hypothetische implementatie voorgesteld van de functie. Volgens de omschrijving kan elke gebruiker zijn naam gratis veranderen zonder enige beperking in aantal wijzigen. De enige limiet is dat het slechts om de zes maanden mogelijk is.


In het verleden uitte Sony zijn twijfels over de functie om misbruik te vermijden. Zo stelde Shawn Layden, CEO van Sony Interactive Entertainment America, dat het niet de bedoeling mag zijn dat een individu andere spelers uitscheldt en daarna zijn naam wijzigt om vrijuit te gaan.

Sony is al enige tijd bezig met de functie. In 2016 vroeg het nog aan ontwikkelaars om gebruikers te identificeren op basis van een Account ID en niet een Online ID. Op die manier blijft het Account ID hetzelfde en kan de naam van het Online ID probleemloos wijzigen.

Of de functie daadwerkelijk komt, blijft de vraag. Feit is zeker dat het een verademing zou zijn voor dertigjarigen die nu nog steeds onder hun kinderlijke tienernamen spelen.

Een reactie achterlaten