fbpx

Werkt Valve aan Portal 3?

Portal 3

Naast Counter-Strike 2 werkt ontwikkelaar Valve aan een tweede onbekend project. Dat blijkt uit het LinkedIn-profiel van verschillende medewerkers. Volgens de omschrijving kan het wel eens gaan om het langverwachte Portal 3.

De vermelding werd opgemerkt door Twitter-gebruiker Faizan Shaikh. Zo verwijzen maar liefst twee LinkedIn-profielen van Valve-medewerkers naar een onaangekondigd project, al in ontwikkeling sinds 2021. De game zou ‘puzzels en ambitieuze, ongeziene gameplay bevatten’.


Het gaat om de profielen van Michael Anderson, voormalig level designer bij Valve, en Boyang Zhu, een designer. In 2021 werkte Anderson bij Valve aan ‘een waaier aan prototypes met ambitieuze, ongeziene gameplay voor een onbekend project’.

Daarnaast ontwikkelde Anderson ook AI, allerlei game mechanismen en puzzels. Zhu’s profiel is kariger met details, al vermeldt hij wel dat hij sinds 2022 aan een onaangekondigd project werkt.

Gezien de termen ‘puzzels’ en ‘ambitieuze gameplay’ opduiken, is dat voor fans voldoende om te geloven dat het gaat om Portal 3.

Of het effectief om Portal 3 gaat? Dat zal de tijd uitwijzen. Wat denk jij?

Een reactie achterlaten