fbpx

Voormalige Activision-baas wil TikTok kopen

bobby kotick tiktok

De voormalige baas van Activision Blizzard heeft interesse om TikTok te kopen. Bobby Kotick contacteerde de Chinese eigenaar van het social mediaplatform om de onderhandelingen te starten.

Volgens de Wall Street Journal heeft Kotick recent zijn interesse in TikTok publiek gemaakt. De prijs zou volgens de financiële krant navenant zijn en zo’n honderden miljarden dollar bedragen. Daarom zoekt Kotick nu partners en investeerders om de eventuele overname mogelijk te maken.


Kotick wil TikTok kopen omdat binnenkort een nieuwe Amerikaanse wet wordt gestemd die de Chinese eigenaar ByteDance verbiedt om zijn app op de Amerikaanse app stores te hebben. De wet is bedoeld om de VS te beschermen tegen inmenging en dreiging van buitenlandse overheden.

Gezien de nauwe banden van ByteDance met de Chinese overheid, zou het TikTok binnen 6 maanden na de goedkeuring van de wet moeten verkopen aan een Amerikaanse eigenaar. Doet het dat niet, dan wordt TikTok geband in de VS. De Amerikaanse president Biden verklaarde de wet te ondertekenen als die door de Senaat goedgekeurd wordt.

Bobby Kotick was 32 jaar lang de baas van uitgever Activision en verliet eind vorig jaar het bedrijf na de overname door Microsoft.

Een reactie achterlaten