fbpx

‘Volgende Call of Duty van Sledgehammer is Advanced Warfare 2’

Advanced Warfare

Dat de Call of Duty motor nu en dan eens sputtert, was merkbaar na de release van Call of Duty: Vanguard. Hoewel er al plannen waren voor een sequel, werden die na de slechte verkoopcijfers van tafel geveegd. Als gevolg zou ontwikkelaar Sledgehammer Games een nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare maken.

Wie de Call of Duty titels niet meer uit elkaar kan houden, helpen we even. Advanced Warfare was de shooter waarin je aan de slag mocht met een badass exosuit. Het titanium exoskelet gaf je extra bewegingsmogelijkheden, zoals thruster jumps en razendsnelle evades. O ja, acteur Kevin Spacey speelde de hoofdrol in de campaign.


Als de Call of Duty releasecyclus volgens plan verloopt, zou Call of Duty: Advanced Warfare 2 lanceren na de nieuwe game van Treyarch, die gepland staat voor 2024. In 2025 dus. Het nieuws komt van Ralph Valve, een kerel die al wat correcte Call of Duty leaks op zijn naam heeft staan.

Volgens de leaker wordt Advanced Warfare 2 ontwikkeld met de verbeterde IW 9.0 engine, die ook de motor vormt van Modern Warfare 2 en de volgende titel van Treyarch. Niet verrassend, want Activision heeft besloten dat de IW 9.0 engine de algemene engine wordt voor Call of Duty games, om meer consistentie te creëren tussen alle titels.

Ralph Valve geeft trouwens nog wat meer uitleg bij de overschakeling naar Advanced Warfare. Zo had Sledgehammer Games na de release van Vanguard al plannen om de cast uit te breiden in mogelijke sequels. Toen de slechte verkoopcijfers bekend raakten, werden die plannen echter geschrapt. Actvision vroeg de studio dan ook om een pitch voor een nieuwe game te maken.

Op dat moment kwam Sledgehammer op het idee om terug te keren naar het universum van Advanced Warfare. Of de gameplay even futuristisch en high-tech wordt als de originele titel? Voorlopig is dat nog onbekend. Al zou de shooter intern gepland zijn voor release in 2025.

Een reactie achterlaten