fbpx

Poetin wil Russische gameconsoles maken

Putin games

De Russische president Vladimir Poetin heeft zijn beleidsmakers de opdracht gegeven om een eigen gameconsole te bouwen. Daar is volgens Poetin nood aan, want verschillende game-uitgevers hebben zich uit Rusland terug getrokken als gevolg van de invasie van Oekraïne.

De bevoegde overheidsinstanties moeten nu onderzoeken wat het kost om zowel een draagbare consoles als spelcomputer te ontwikkelen. De Russische ministers moeten ook nagaan of het mogelijk is om zelf een operating system te ontwikkelen en cloudtechnologie op te zetten om games efficiënt af te leveren bij gebruikers.


Dmitry Peskov, een vertegenwoordiger van het Kremlin, verduidelijkt dat de opdracht van de Russische president er kwam om de interne game-industrie van Rusland verder te ontwikkelen.

Door de oorlog in Oekraïne hebben verschillende uitgevers zoals Sony en Microsoft de verkoop in Rusland stopgezet. Niet alleen kan je in Rusland geen PS5 of Xbox meer kopen, ook de online stores voor die regio zijn offline gehaald.

Volgens de Russische krant Kommersant heeft Poetin het plan toevertrouwd aan het technologiebedrijf VK. Al schrijft de krant eveneens dat Rusland momenteel niet de competenties heeft om een eigen PlayStation of Xbox te ontwikkelen. Mocht het land wel zo’n systeem willen creëren, dan zou dat meer dan 10 jaar duren.

Volgens de krant is het dan ook voordeliger voor Rusland om hardware over te nemen van China en daarmee een toestel te ontwikkelen à la Steam Deck. Wij zijn alvast benieuwd voor welke aanpak Rusland zal kiezen.

Een reactie achterlaten