fbpx

Vijfde seizoen van The Witcher wordt meteen het laatste

Witcher Liam

Netflix heeft bevestigd dat er een vijfde seizoen van The Witcher komt. Al wordt dat meteen ook het laatste in de serie. De opnames voor het vierde seizoen met Liam Hemsworth als Geralt of Rivia zijn onlangs begonnen in Groot-Brittannië.

Terwijl Henry Cavill drie seizoenen lang de monsterjager vertolkte, neemt Hemsworth de rol van Geralt of Rivia voor de laatste twee seizoenen over. Opvallend is dat seizoen 4 en seizoen 5 meteen na elkaar opgenomen worden. Of beide seizoenen ook kort na elkaar zullen verschijnen, is niet bekend.


Netflix laat weten dat de laatste twee seizoenen van The Witcher de gebeurtenissen uit de laatste drie boeken van de reeks behandelen. Dat zijn Baptism of Fire, The Tower of the Swallow en Lady of the Lake. Best vreemd, want voordien verfilmde Netflix altijd min of meer 1 boek per seizoen. Allicht voelt het streamingplatform al dat de interesse voor de serie afneemt nu Henry Cavill niet meer als Geralt of Rivia zal verschijnen.

Henry Cavill liet in oktober 2022 al weten dat hij rol van Geralt niet meer zou oppikken na het derde seizoen. De acteur gaf nooit een reden voor zijn vertrek. Maar allicht waren creatieve meningsverschillen met showrunner Lauren C. Hissrich over de invulling van zijn personage.

Een releasedatum voor seizoen 4 en 5 van The Witcher is niet bekend.

Een reactie achterlaten