fbpx

Vervelende Xbox-bug onthult de echte namen van spelers

Sommige Xbox-gebruikers hebben last van een vervelende bug. Hun nickname is plots vervangen door hun persoonlijke voor- en achternaam. Iedereen op Xbox Live krijgt hun echte naam te zien zonder specifieke toestemming. Microsoft zegt dat het zoekt naar een oplossing om het probleem te verhelpen.

Op Reddit startte Nadia C. een topic met het probleem. Ze had een bericht ontvangen van een vriend dat haar nickname vervangen is door haar echte naam zichtbaar op Xbox Live. Bij het opstarten van haar Xbox zag ze onmiddellijk de namen van tientallen andere personen, waaronder streamers, recente medespelers en vrienden. 


In het topic zijn er honderden andere spelers die klagen dat hun gametag vervangen is. Na wat zoeken bleek dat een privacy instelling gewijzigd is op hun Xbox One-console. Bij de optie ‘deel mijn echte naam’ staat plots ‘iedereen’ aangevinkt in plaats van een van de andere opties.

Het probleem doet zich niet bij iedereen voor, maar heel wat spelers worden geplaagd door deze bug. Microsoft heeft ondertussen bevestigd dat het zoekt naar een oplossing voor het probleem. 

Een reactie achterlaten