fbpx

Verkoop Xbox One X plots met 700% gestegen op Amazon

series X

De verkoop van de Xbox One X op Amazon.com is met 700% gestegen sinds de pre-orders voor de Xbox Series X live gingen. Willen de Amerikanen massaal current-gen consoles inslaan? Niet bepaald. Alles wijst erop dat heel wat consumenten de Xbox Series X wilden preorderen, maar door naamsverwarring de verkeerde console hebben aangeschaft.

Toegegeven, de Xbox One X is een fijne console, maar dat is niet de reden waarom de verkoop dinsdag zo de lucht inschoot. De namen van beide consoles lijken zo hard op elkaar, dat een vergissing snel gemaakt. ‘Xbox One X’ bleek die dag ook de meest ingetikte zoekterm op Amazon te zijn. Ouch, dat zal een teleurstelling zijn wanneer kleinzoon zijn pakje opent.


Op Twitter gaven verschillende gamers aan per ongeluk een Xbox One X te hebben gekocht, omdat ze er snel bij wilden zijn om een pre-order van de Xbox Series X te bemachtigen. Een andere theorie is dat partijen die bots inschakelen om consoles te kopen (om die vervolgens met woekerwinsten door te verkopen) gewoon massaal de verkeerde console hebben gekocht.

Misschien toch eens beter checken of je ook geen Xbox One X hebt besteld…

Een reactie achterlaten