fbpx

Van Gogh Museum stopt met weggeven van exclusieve Pokémon kaart

Het Van Gogh Museum in Amsterdam heeft de give-away van een exclusieve Pokémon-kaart stopgezet omwille van veiligheidsredenen. De kaart is zo populair dat er dagelijks honderden mensen staan aan te schuiven, soms met incidenten tot gevolg. Om de veiligheid van bezoekers en personeel te garanderen, heeft het museum besloten de weggeefactie stop te zetten.

In het kader van de Pokémon x Van Gogh tentoonstelling, lanceerde The Pokémon Company in samenwerking met het museum een line-up aan merchandise. Wie een van de items kocht, kreeg een gratis exclusieve promokaart ‘Pikachu with Grey Felt Hat’. Op de dag dat de actie van start ging, werd het museum overrompeld door scalpers.


Het duurde niet lang vooraleer ‘Pikachu with Grey Felt Hat’ zijn weg vond naar veilingsites, waar de kaart verkocht wordt voor belachelijke woekerprijzen. De heisa om de kaart te bemachtigen bleef echter aanhouden. Dus besliste het museum dat het de promokaart niet meer zal weggeven. Best opvallend, aangezien de tentoonstelling nog loopt tot 7 januari.

Begrijpelijk, al vrezen we dat The Pokémon Company het probleem slechts verschuift. Online staan de scalper bots waarschijnlijk al te wachten om de volgende voorraad van de Pokémon x Van Gogh merchandise volledig op te kopen.

Een reactie achterlaten