fbpx

Uitgevers zien PS4 Neo en Project Scorpio volledig zitten

EAUbisoft en Take-Two zijn tevreden met de frisse wind die de levenscyclus van de consoles omgooit. Als drie van de grootste third-party publishers geven ze hun mening over de komst van de krachtigere PS4 en Xbox One.

Laura Miele, de Global Publishing Chief bij EA, vertelde het volgende over de krachtigere console-uitvoeringen:


Het idee dat we een consolecyclus niet moeten stopzetten of een nieuwe moeten starten is positief.  Spelers kunnen hun oude hardware blijven gebruiken en worden niet verplicht om te upgraden. Wie toch upgradet krijgt een aantal grafische voordelen.

Alain Corre, hoofd van de Europese tak van Ubisoft, prijst de nieuwe upgrades omdat de games voor een lange tijd speelbaar zijn op de oude en nieuwe hardware waardoor de community niet opgesplitst wordt:

Vroeger moesten we een nieuw spel ontwikkelen voor een next-gen console én een voor de oude hardware. Nu kunnen we het beste halen uit de nieuwe console en goede kwaliteit nastreven op de huidige console, zonder de community op te splitsen.

Tot slot kaartte Strauss Zelnick, de grote baas bij Take Two, aan dat dit een stap in de goede richting is voor toekomstige releases. Ontwikkelaars moeten zich minder zorgen maken over de verschillende platformen die gamers bezitten, omdat games in theorie op alles kunnen werken.

Het zou fantastisch zijn moesten we we de typische op- en neerwaartse trend bij de overgang naar een nieuwe consolegeneratie kunnen doorbreken. Met deze stap zal de curve vlakker worden, maar ik ben nog niet zeker of het fenomeen volledig zal verdwijnen.

De komst van nieuwe consoles verandert onze activiteiten echter niet. We moeten nog steeds de beste producten maken en moeten daarvoor elke druppel kracht uit de technologie wringen.

Wanneer de PS4 Neo en Xbox Scorpio precies komen is nog niet geweten. De Xbox Scorpio staat gepland voor release ergens in 2017 en volgens geruchten zou de krachtigere PS4 Neo nog dit jaar komen.

Een reactie achterlaten