fbpx

Take-Two koopt Borderlands-studio voor $460 miljoen

borderlands 4.jpg

Embracer heeft ontwikkelaar Gearbox Software verkocht aan Take-Two Interactive, het moederbedrijf van onder andere 2K Games en Rockstar. Take-Two legde zo’n 460 miljoen dollar neer voor de studio achter Borderlands.

Er deden al langer geruchten de ronde over een mogelijke verkoop omdat Embracer flink aan het herstructuren is. Door deze overname krijgt Take-Two naast de studio in Texas ook alle rechten op franchises zoals Borderlands, Brother in Arms en Duke Nukem in handen.


Het is geen slechte zaak dat Take-Two Gearbox overneemt. In het verleden trad 2K Games op als uitgever van Borderlands-games uit. De uitgever bevestigde ook dat een nieuwe Borderlands op dit moment in de maak is bij Gearbox.

Embracer Group heeft het afgelopen jaar flink gesnoeid in zijn assets. Het Zweedse gameconcern annuleerde 29 gameprojecten, doekte verschillende studio’s op en verkocht recent ook uitgever Saber Interactive. Embracer zit in lastig financieel water nadat een deal van 2 miljard dollar met een Saoedische investeerder op de klippen liep.

Een reactie achterlaten