fbpx

Uitgever GTA verwacht Pro-versies van PS5 en Xbox Series

GTA 6 leaked

Strauss Zelnick, de grote baas van Take-Two Interactive, heeft aangegeven dat hij een upgrade verwacht voor de huidige consoles in het midden van de generatie. De topman is van mening dat Sony en Microsoft al werken aan de PS5 Pro en een opvolger van de Xbox Series X.

De Take-Two topman loste het nieuws tijdens een interview met GI.biz. Volgens Zelnick krijgen we inderdaad een Pro-upgrade voor huidige consoles, al zullen die geen krachtige impact hebben op de business van de uitgever. Take-Two wil immers last-gen consoles blijven ondersteunen, zolang dat goed is voor de omzet. Wat betekent dat games zo algemeen mogelijk ontwikkeld worden.


Met het oog op een mogelijke opvolger voor de Nintendo Switch in 2024, wil Zelnick ook de originele Switch blijven ondersteunen. In de mate van het mogelijke natuurlijk, want de Switch-versie van Marvel’s Midnight Suns werd al geannuleerd omdat de titel het op andere platformen niet zo goed deed.

In ieder geval heeft Zelnick vertrouwen in de toekomst. Zo liet Take-Two al een omzetvoorspelling van 8 miljard dollar optekenen in het fiscale jaar van 2025. Wij gokken dat GTA VI dus verschijnt tussen 1 april 2024 en 31 maart 2025.

Een reactie achterlaten