fbpx

‘Ubisoft werkt aan nieuwe battle royale game’

Pathfinder

Na het mislukte Hyper Scape, wil Ubisoft zich toch opnieuw wagen aan het battle royale genre. Zo werkt de uitgever momenteel aan een hero shooter battle royale, die achter de schermen door het leven gaat als Pathfinder.

Het nieuws komt er alweer van de Amerikaanse gamejournalist Tom Henderson. Volgens zijn bronnen wordt Pathfinder een battle royale shooter voor teams van 4 spelers. De verschillende squads moeten vechten om het midden van de map te bereiken en het daar op te nemen tegen een AI-gestuurde eindbaas. Het concept klinkt een beetje zoals Hunt: Showdown.


Volgens het gerucht kan je kiezen uit verschillende personages of Heroes die elk hun eigen unieke vaardigheden hebben. En dat is dan weer vergelijkbaar met heroshooters als Overwatch en Apex Legends.

Kleine kanttekening: het project zit nog in een vroege fase en staat nog helemaal niet op op punt. Met de piratengame Skulls & Bones in het achterhoofd: de kans dat het concept nog verandert, is dus erg groot.

Als het gerucht klopt, zou dit echter de tweede poging van Ubisoft zijn in het battle royale genre. De uitgever lanceerde in de zomer van 2020 zijn battle royale-shooter Hyper Scape, maar kondigde aan op 28 april de stekker eruit te trekken. De game heeft te weinig spelers.

Of de uitgever met Pathfinder wel zijn opzet zal slagen? Dat valt natuurlijk nog te zien…

Een reactie achterlaten