fbpx

Ubisoft trekt stekker uit battle royale game Hyper Scape

Hyper Scape 1

Ubisofts battle royale shooter Hyper Scape was geen lang leven beschoren. De uitgever heeft bekendgemaakt dat de servers van de shooter op 28 april offline gaan. Pas anderhalf jaar na de launch is het gedaan met knallen in Neo-Arcadia.

Een reden voor het stopzetten van de game deelde Ubisoft niet mee op hun website. De uitgever maakte enkel bekend dat hij de moeilijke beslissing had genomen om de stekker eruit te trekken. Daarnaast haalde het bedrijf aan dat het ‘belangrijke lessen getrokken heeft uit Hyper Scape, die meegenomen worden in toekomstige projecten’.


Hyper Scape speelde zich af in de fictieve stad van Neo-Arcadia anno 2054. De free-to-play shooter zette zo’n 100 spelers tegenover elkaar in grote veldslagen met een hoog tempo, waarbij verticale gameplay een centrale rol speelde. Zo hadden spelers verschillende tools om de regels van de zwaartekracht te tarten en het gevecht naar hun hand te zetten.

De game werd ontwikkeld door Ubisoft Montreal en lanceerde op 11 augustus 2020. Doel van Ubisoft was om met Hyper Scape een stukje van de battle royale taart mee te pikken. Helaas wist de titel zijn plekje niet te veroveren. En dat is allicht ook de reden waarom de servers nu uitgeschakeld worden.

Natuurlijk kan je nog tot 28 april spelen. Misschien nog eens inloggen voor een laatste eresaluut?

Een reactie achterlaten