fbpx

Ubisoft lanceert sociaal platform Ubisoft Connect

ubisoft connect overlay feed 1603257255932

Zeg vaarwel tegen Uplay en de Ubisoft Club, want uitgever Ubisoft heeft bekendgemaakt dat-ie beide platformen combineert in Ubisoft Connect. De nieuwe service moet dienen als centrale hub voor al jouw Ubisoft games.

Yup, Ubisoft Connect wordt dus een sociaal platform dat de sociale mogelijkheden van Uplay en de bereikte mijlpalen uit de Ubisoft Club samenvoegt. Een platform om je Ubi-vrienden te raadplegen, beloningen op te strijken met je behaalde Ubi-punten en je prestaties te bekijken voor al je Ubisoft-games tegelijkertijd.


Al wordt Ubisoft Connect ook meer dan een samenraapsel van de Club en Uplay. Zo krijg je via het platform een nieuwsfeed te zien, vergelijkbaar met die van PlayStation, waarop je kan zien wat je maten uitspoken. Daarnaast krijgt de service ook een functie die ‘Smart Intel’ heet. Die feature geeft spelers aanbevelingen voor video’s en tips op basis van hun activiteiten in Ubisoft-titels. Ook de leaderboards keren terug, dus je kan nog steeds checken wie van jouw maten de meest ijverige Ubi-speler is.

Maar de coolste feature van allemaal, is dat Ubisoft Connect ook Cross-Progression ondersteunt. Stel dat je Assassin’s Creed Valhalla speelt op zowel Xbox Series X als PlayStation 5, dan kan je je save data uploaden elke keer je van console wisselt. En oppikken waar je gebleven bent op de alternatieve console. Of althans, dat zou toch moeten. Tot nu toe heeft de uitgever Cross-Progression enkel bekendgemaakt voor Assassin’s Creed Valhalla, Immortals: Fenyx Rising en Riders Republic.

Ubisoft Connect lanceert op 29 oktober samen met Watch Dogs Legion.

Een reactie achterlaten