fbpx

Trump stuurde nog geen uitnodiging naar gameindustrie

De Entertainment Software Association, of kortweg ESA, gaf aan dat het niets afweet van een ontmoeting met president Donald Trump. Vorige week meldde Trumps persverantwoordelijke Sanders nochtans dat de president zo snel mogelijk zou samenzitten met de gameindustrie om geweld in games aan te pakken. Inmiddels blijkt dat het Witte Huis nog geen uitnodigingen verstuurd heeft.

Volgens Trump zijn gewelddadige videospelletjes de oorzaak van het wapengeweld in de VS. Dat verklaarde hij na het schietincident in een school in Florida waarbij een scholier 17 slachtoffers maakte. Een vertegenwoordiger van de ESA heeft inmiddels gereageerd op de heisa. Volgens de ESA is er geen verband tussen schietpartijen en gewelddadige videogames. Uiteindelijk worden dezelfde spellen over heel de wereld gespeeld en zien we het wapengeweld enkel in de Verenigde Staten


De ESA is geen kleine speler. De organisatie vertegenwoordigt dertig verschillende bedrijven in de gameindustrie, waaronder zowat alle grote game-uitgevers en organiseert ook de E3-beurs. De ESA wil met Donald Trump rond tafel zitten, vooral om aan te tonen dat gewelddadige games niet de oorzaak zijn van het wapengeweld. Het Witte Huis zou begin deze week de uitnodigingen uitsturen voor de ontmoeting.

Een reactie achterlaten