fbpx

Tom Holland niet zo enthousiast over zijn acteerwerk in Uncharted

uncharted film holland

Een tijdje geleden liet hij nog weten dat de actiescènes in de Uncharted-film ontzettend spectaculair zijn, maar over zijn eigen prestaties is acteur Tom Holland duidelijk minder zeker. In een interview liet Holland zich verrassend eerlijk uit over zijn acteerprestaties. Hij geeft toe dat hij enkele fouten maakte en is daarom lichtjes bezorgd over zijn vertolking van gameheld Nathan Drake.

Zo vermeldde hij in het interview met GQ-Magazine dat hij het tijdens de opnames soms beter vond om ‘er goed uit te zien’ dan ‘een overtuigende Nathan Drake neer te zetten’:


“Vanaf het moment je je gaat afvragen of je er goed uitziet, wordt acteren iets anders dan een personage uitbeelden. Ik denk dat er enkele momenten tijdens Uncharted geweest zijn, waar dat gebeurde. Je bent dan betoverd door het moment en zegt ‘ik wil er goed uitzien, dit is mijn moment’.

Maar hij verklaart de situatie nog iets beter:

“Ik moest een badass, stoïcijns personage spelen – eigenlijk dus Mark Wahlberg worden, want op dat moment was mijn personage een coole actieheld. En ik weet niet of dat gelukt is, want ik heb de afgewerkte film nog niet gezien. Maar ik heb wel een wijze les geleerd: soms gaat het niet zozeer om het juist afwerken van een scene, maar ook om in de juiste positie te staan na de afwerking van een scene, om zo een beetje spierballen te tonen, weet je? Maar als ik me dan ga afvragen of ik er goed uitzie… Tja, dan maak ik een fout. En dat is iets wat ik dus nooit meer zal doen.”

Eerlijk gezegd maken zijn uitspraken ons wel bezorgd. Een badass, stoïcijns personage? Sinds wanneer valt Nathan Drake onder die noemer? De crew-member die een dergelijk visie van Drake in Hollands hoofd geplant heeft, mocht van ons al stante pede vertrekken. Maar kom, we zullen maar niet oordelen voor de film in de zalen speelt, toch?

Wel cool is dat Holland eerlijk is over de situatie, dus bioscoopgangers zijn bij dezen al gewaarschuwd. Of de PR-manager van de acteur even blij was met dit interview? Wij gokken van niet. Maar kom, mochten de acteerprestaties een beetje tegenvallen, dan hebben we nog altijd de actiescènes zelf om naar uit te kijken. Want volgens Holland zouden die wel verdomd indrukwekkend zijn.

De Uncharted film stond gepland voor première deze zomer, maar werd ondertussen uitgesteld naar 2022.

Een reactie achterlaten