fbpx

The Witcher krijgt spin-off genaamd Thronebreaker

Een nieuwe avontuur met Geralt of Rivia zit er niet meteen in, maar CD Projekt Red is nog niet klaar om de wereld van The Witcher achter zich te laten. En daarom lanceert de studio op 23 oktober de nieuwe game Thronebreaker: The Witcher Tales.

De game speelt zich nog voor The Witcher games, in een periode waar de spanningen stijgen tussen Nilfgaard en The Northern Realms. Daarom moet de koningin van Lyria en Rivia, Meve, zich voorbereiden op een nakende invasie. Zoals we gewend zijn van The Witcher games, wordt ook Thronebreaker een duister verhaal vol verraad en wraak.


Voor de exploratie van de wereld maakt Thronebreaker gebruik van artistieke 2D achtergronden, die tal van activiteiten bieden en ook personages introduceren. Uiteraard zal je tijdens je avontuur zware keuzes moeten maken.

Voor de combat gebruikt Thronebreaker mechanics van Gwent, het kaartspel uit The Witcher. Al is het meer dan Gwent alleen, want de game krijgt tal van extra’s en features die de ervaring verdiepen. Op die manier kan je je troepen bevelen en het slagveld naar je hand zetten.

Thronebreaker: The Witcher Tales verschijnt op 23 oktober voor en gaat over de digitale toonbank voor 25,89 euro.

Een reactie achterlaten