fbpx

The Witcher krijgt eigen serie op Netflix

The Witcher, die origineel een boekenserie is en wereldwijd faam verwierf toen CD Projekt RED er een videogame-franchise van maakte, krijgt nu een eigen exclusieve Netflix-reeks. Onder meer Sean Daniel (The Mummy) en Jason Brown (The Expanse) gaan de productie voor zich nemen. De Poolse schrijver Andrzej Sapkowski liet weten dat hij vereerd is met de omzetting van zijn boeken naar een tv-serie:

“Ik ben opgetogen dat Netflix een vertaling van mijn verhalen wil brengen, die trouw blijft aan het bronmateriaal en de thema’s waar ik dertig jaar mee bezig ben geweest. Ik zie enorm uit naar de samenwerking, alsook naar het team om de personages tot leven te wekken.”


Het is nog niet zeker of het om een live-action of een animatieserie zal gaan, maar aangezien Platige Image (bekend van hun 3D-animaties) achter de productie zit, neigt het eerder naar dat laatste. Een releasedatum voor de serie is nog niet bekend, ook is er bitter weinig geweten over welke lijnen en verhalen uit de boeken naar het scherm vertaald zullen worden.

Een reactie achterlaten