fbpx

Krijgen we The Witcher 4 met Ciri als hoofdpersonage?

witcher 4 ciri

Ontwikkelaar CD Projekt Red had al laten vallen dat ze nog lang niet klaar zijn met The Witcher-reeks. En dankzij een statement van schrijver Jakub Szamałek, weten we dat Ciri mogelijk een comeback maakte in toekomstige Witcher-game.

In een interview met VG247 kreeg Szamałek de vraag wat hij van een vervolg met de met magische krachten toebedeelde Ciri in de hoofdrol zou vinden. Szamalek antwoordde:


“Interessante vraag. Zou jij een spel met Ciri in de hoofdrol willen zien?”

Ons antwoord luidt eenduidig ‘JA’, maar het is vooral de rest van Szamaleks antwoord dat boekdelen spreekt. Volgens Szamałek had CD Projekt Red veel meer met het personage Ciri had kunnen doen in The Witcher 3:

“Ik vind het spijtig dat we niet meer met Ciri’s verleden hebben gedaan. Zij is zo’n complex en diep personage. In The Witcher 3 is ze niet aanwezig voor twee derde van de game. Ze heeft bijlange niet zoveel screen time gekregen als wij schrijver hadden gewild. Maar misschien kunnen we daar wel iets aan doen in de toekomst.”

Al eerder raakte bekend dat de eerste versie van de Netflix-serie eigenlijk Ciri als hoofdpersonage had. Net omdat het achtergrondverhaal van Ciri zo cool is. Maar showrunner Lauren Hissrich vreesde dat het te verwarrend zou worden voor de kijker en herschreef alles naar het perspectief van Geralt.

Of dat effectief een realiteit wordt, blijft natuurlijk de vraag. Al vinden wij persoonlijk dat een game met Ciri best geslaagd kan worden. Ze heeft immers de kracht om naar andere dimensies te reizen en ze beschrijft in The Witcher 3 zelf een stad die verdacht veel weg heeft van Night City in Cyberpunk 2077. Tijd om beide universa samen te brengen?

Een reactie achterlaten