fbpx

The Elder Scrolls tabletop game in de maak

Fans van boardgames kunnen de handen in elkaar wrijven, want Modiphius Entertainment heeft The Elder Scrolls: Call to Arms aangekondigd. Het spel, dat vergelijkbaar is met Warhammer, begint in de provincie van Skyrim, met talrijke bekende personages als Ulfric Stormcloak en General Tullius.

Natuurlijk is dat slechts het begin, want Modiphius heeft al uitbreidingen gepland, gebaseerd op The Elders Scrolls IV: Oblivion en The Elder Scrolls Online. Aanvankelijk zal het aantal figuurtjes ook beperkt zijn tot Stormcloaks en Imperials, maar andere rassen en klassen volgen niet veel later.


Doel van het spel is uiteraard om een vrolijk bende avonturiers op te richten – met tot wel 6 spelers – en op zoek te gaan naar schatten in de eeuwenoude ruïnes van Skyrim, of de lokale bandieten uit te schakelen in de talrijke vervallen burchten en grotten en nog veel meer. Terwijl je de Noordelijke provincie verkent, moet allerlei queestes oplossen die het algemene verhaal vooruit stuwen.

Het eerste figuurtje van de game lanceert in juni, al zal de volledige game pas beschikbaar zijn rond kerstmis. Check de trailer voor de eerste figuur hierboven.

Een reactie achterlaten