fbpx

Test-Aankoop wint: Nintendo verlengt garantie van Joy-Con controllers

Joy Con 1

Afgelopen zomer kwam aan het licht dat een heleboel gamers problemen ondervinden met hun Joy-Con controllers van de Nintendo Switch. Zo zouden personages in een game blijven bewegen, hoewel de stick niet bewogen wordt – het zogenaamde drifting. Gezien de beperkte garantieperiode was het een duur euvel om te herstellen. Nu consumentenorganisatie Test-Aankoop zich met de situatie heeft gemoeid, belooft Nintendo België de garantieperiode van Joy-Con Controllers echter te verlengen.

Wereldwijd kwamen bij Nintendo al tal van klachten binnen over drifting. Soms deed het probleem zich zelfs voor bij consoles die slechts twee weken in gebruik waren. Voor toestellen die binnen de garantie vallen is, is de herstelling uiteraard gratis. Zoniet betaal je zo’n 54 euro. Iets waarmee Test-Aankoop niet akkoord ging.


Volgens de consumentenorganisatie wijzen de klachten op een fabricagefout van de controllers. Via een campagne riep Test-Aankoop consumenten dan ook op om problemen te melden. De organisatie maakte een oproepvideo waarin ze Nintendo’s mascotte Super Mario opvoert. Na een massaal aantal meldingen te hebben ontvangen stuurde Test-Aankoop een ingebrekestelling naar de Japanse consolemaker.

Als reactie zag Nintendo zich genoodzaakt om de garantieperiode vanaf maart te verlengen van 12 naar 24 maanden of 2 jaar. In een officieel statement schrijft de uitgever dat-ie ‘de garantie tot 24 maanden zal verlengen om het zo voor de consumenten eenvoudiger te maken een mogelijk probleem op te lossen’. De uitgever meldt eveneens dat ‘de garantieperiode van 24 maanden geldt voor zowel Joy-Cons die geleverd werden bij een Nintendo Switch als apart gekochte exemplaren’.

Zijn jouw Joy-Cons jonger dan twee jaar en lijden ze ook aan drifting? Opsturen die handel!

Een reactie achterlaten