fbpx

Take-Two zuivert GTA 6 forum en subreddit na leak

GTA 6

Afgelopen weekend was de wereld getuige van het grootste lek in de game-industrie ooit. Zo werden meer dan 90 video’s, alsook de broncode van GTA 6 gelekt. Een drama voor Rockstar, dus is uitgever Take-Two druk bezig met het verwijderen van alle beeldmateriaal op de bekendste fora.

Op GTAForums – de oorsprong van het lek – en de GTA Subreddit circuleerde eerder een mededeling dat alle links en verwijzingen naar gelekt beeldmateriaal verwijderd zullen worden. Een hele klus om al die berichten te verwijderen, dus ging GTAForums zelfs een tijdje offline.


De moderators gaven als reden op dat ‘Take-Two Interactive gevraagd had om al het materiaal beschermd door auteursrecht van GTAForums te verwijderen’. Iets wat insider Tom Henderson kan bevestigen.

The thread is momenteel opnieuw zichtbaar, al zijn alle links naar gelekt GTA 6 materiaal verwijderd. Ook werd de thread volledig gearchiveerd.

Ook het r/GTA6 subreddit ging trouwens een tijdje offline met de boodschap: ‘als gevolg van wettelijke bepalingen worden alle GTA 6 links en beeldmateriaal verwijderd’. Op dit moment is het forum weer online, al geven moderators wel een waarschuwing. Zo maken ze bekend dat niemand mag verwijzen naar de links om te voorkomen dat Take-Two de subreddit volledige plat gooit.

Dat Take-Two Interactive het lek krachtig aanpakt, mag duidelijk zijn. En gelijk heeft de uitgever.

Een reactie achterlaten